Ανάγκη άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου για την μεταφορά των μαθητών

Αριθμός πρωτ: 12461
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/1/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
3) ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Θέμα: Ανάγκη άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου για την μεταφορά των μαθητών.

Την έντονη αγανάκτησή της εκφράζει η Διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου για την μη καταβολή των δεδουλευμένων του προηγούμενου έτους για τη μεταφορά των μαθητών στο Νομό Ηρακλείου.
Επειδή η οφειλή ανέρχεται στο 1,7 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν έχει καταβληθεί στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου προκειμένου να δοθεί στο ΚΤΕΛ, παρά τις ανάγκες που αντιμετωπίζει, και παρά την αδυναμία της ΝΑΗ να τα καταλάβει εξ ιδίων.
Επειδή τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου είναι πάρα πολλά, εξαιτίας και της οικονομικής συγκυρίας
Επειδή η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη μη καταβολή των κονδυλίων στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις για την κάλυψη του κόστους της μεταφοράς των μαθητών, ενώ πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αφορά τη μετακίνηση μικρών μαθητών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται και πότε, να εξασφαλίσουν τα χρήματα, προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου για τη μεταφορά των μαθητών του Νομού Ηρακλείου, τα οποία δεν έχουν καταβληθεί ούτε για την προηγούμενη χρονιά.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης