Ανάγκη ενίσχυσης Αστυνομικού Σταθμού Προφήτη Ηλία Δήμου Τεμένους Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 13940
Ημερομηνία κατάθεσης: 9/6/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη ενίσχυσης Αστυνομικού Σταθμού Προφήτη Ηλία Δήμου Τεμένους Ηρακλείου.

Με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει το μεγάλο έλλειμμα αστυνομικής δύναμης στο Νομό Ηρακλείου, καθώς και την ανάγκη για εικοσιτετράωρη αστυνόμευση των Δήμων, καθώς και του συνόλου των Δημοτικών Διαμερισμάτων, προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα εγκληματικότητας και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Τεμένους κάνει λόγο για επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του Αστυνομικού Σταθμού του Προφήτη Ηλία, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα αυξανόμενα κρούσματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην περιοχή.
Επειδή οι κάτοικοι του Προφήτη Ηλία, εκτός των άλλων, αναγκάζονται να καταφεύγουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου για να εξυπηρετηθούν.
Επειδή η έλλειψη αστυνόμευσης, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, έχει αποθρασύνει τους κακοποιούς, οι οποίοι δρουν ανενόχλητοι,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να προβεί άμεσα στην ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης που υπηρετεί στον Αστυνομικό Σταθμό του Προφήτη Ηλία, όπως ζητά το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Τεμένους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα κρούσματα βίας και παραβατικότητας στην περιοχή, τα οποία προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης