Ανάγκη ενίσχυσης Αστυνομικών Τμημάτων της Μεσσαράς και δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στην περιοχή

Αριθμός πρωτ: 94
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη ενίσχυσης Αστυνομικών Τμημάτων της Μεσσαράς και δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στην περιοχή.

Με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει το μεγάλο έλλειμμα αστυνομικής δύναμης στο Νομό Ηρακλείου, καθώς και την ανάγκη για εικοσιτετράωρη αστυνόμευση των Δήμων προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα εγκληματικότητας και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Ωστόσο, παρά την αναγνώριση στις απαντήσεις του Υπουργείου της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού, και ιδιαίτερα της ενδοχώρας, δεν έχει προβεί στην ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του Νομού.
Η ενίσχυση των Αστυνομικών Σταθμών της Μεσσαράς και η μετατροπή τους σε Τμήματα, καθώς η δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στην περιοχή, κρίνεται αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση της εγκληματικότητας στους πέντε Δήμους, τους οποίους μέχρι σήμερα εποπτεύει το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.
Επειδή η εγκληματικότητα στην περιοχή αυξάνεται καθημερινά, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκους.
Επειδή η έλλειψη αστυνόμευσης ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες έχει αποθρασύνει τους αδίστακτους κακοποιούς, οι οποίοι δρουν ανενόχλητοι στην περιοχή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να προβεί αφενός στη δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στη Μεσσαρά και αφετέρου στην ενίσχυση των Αστυνομικών Σταθμών και τη μετατροπή τους σε Τμήματα, πάγια αιτήματα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης