Ανάγκη παρέμβασης για να μη χαθεί η κοινοτική εξισωτική αποζημίωση για τους αγρότες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Αριθμός πρωτ: 4313
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη παρέμβασης για να μη χαθεί η κοινοτική εξισωτική αποζημίωση για τους αγρότες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων (ΠΟΣΕΓ), τονίζει σε επιστολή της το πρόβλημα που δημιουργείται σχετικά με την κοινοτική εξισωτική αποζημίωση για το 2007, για τους δικαιούχους αγρότες που δραστηριοποιούνται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έληξε στις 31-12-07, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των δικαιούχων δεν μπόρεσε να υποβάλει αιτήσεις στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. Το γεγονός αυτό οφείλεται σε ολιγωρία και παραλείψεις των αρμοδίων, καθώς και τη μη έκδοση της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης.
Επειδή η κοινοτική οικονομική ενίσχυση αφορά μεγάλο αριθμό γεωργών και κτηνοτρόφων στις χαρακτηριζόμενες ως ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την απώλεια της ενίσχυσης αυτής στο πλαίσιο του προγράμματος εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2007, ενδεχόμενο που φέρει την πολιτική ηγεσία προ των ευθυνών της και επιβάλλεται να αποτραπεί με κάθε τρόπο,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την κοινοτική εξισωτική αποζημίωση στους αγρότες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως ζητά η ΠΟΣΕΓ ώστε να μην αποκλειστεί από την ενίσχυση σημαντικός αριθμός δικαιούχων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ