Ανάγκη στήριξης Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχανών Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 5086
Ημερομηνία κατάθεσης: 25/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη στήριξης Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχανών Ηρακλείου.

Σε δεινή οικονομική θέση έχει περιέλθει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αρχανών λόγω οικονομικών χρεών τα οποία αγγίζουν τα 3,3 εκατ. ευρώ, δίχως το συνυπολογισμό των χρεών που προέρχονται από ανεξόφλητα ληξιπρόθεσμα δάνεια στην Αγροτική Τράπεζα.
Οι εργαζόμενοι ανησυχούν έντονα και απευθύνουν έκκληση προκειμένου να μην κλείσει ο Συνεταιρισμός και μείνουν άνεργοι μετά από 20 και 30 χρόνια προσφοράς σε αυτόν.
Επειδή οι εργαζόμενοι, που δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Συνεταιρισμός, ζουν τα τελευταία χρόνια με άγχος και αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον.
Επειδή τα υπέρογκα χρέη δεν είναι εφικτό να εξοφληθούν από τις συνήθεις δραστηριότητες του αγροτικού συνεταιρισμού.
Επειδή η συνέχιση της λειτουργίας του κρίνεται απαραίτητη για τις Αγροτικές δραστηριότητες και για τους πολυπληθείς αγρότες της ευρύτερης περιοχής,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να εξευρεθεί λύση στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αρχανών, του οποίου η λειτουργία κρίνεται απαραίτητη για τον Αγροτικό τομέα και τους πολυπληθείς αγρότες της περιοχής, αλλά και για να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ