Αναβολή συζήτησης για τα πανωτόκια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22 Μαΐου 2007

Αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών, η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση στη Βουλή της Ερώτησης του Βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Σοφ. Στρατάκη για τα πανωτόκια.
Ο Υπουργός εκαλείτο να απαντήσει αν πρόκειται να ολοκληρωθεί η ρύθμιση των χρεών όλων των αγροτών και με ποιο τόπο προτίθεται να στηρίξει τη γεωργία.
Παρά την εκ νέου ματαίωση της συζήτησης, ο κ. Στρατάκης πήρε το λόγο και κάλεσε την Πρόεδρο της Βουλής να επιληφθεί επί του θέματος, καθώς κάθε φορά που έχει κατατεθεί Ερώτηση του Βουλευτή για ένα καίριο θέμα, όπως τα πανωτόκια ή ο οικονομικός μαρασμός της ελληνικής περιφέρειας και των αγροτικών νοικοκυριών, ή η πώληση της Εθνικής Τράπεζας στο Τορόντο, τόσο ο κ. Υπουργός όσο και οι τρεις Υφυπουργοί του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών προφασίζονται «κώλυμα» και δεν προσέρχονται στη Βουλή προκειμένου να απαντήσουν.
Ο κ. Στρατάκης έκανε λόγο για απαξίωση από το Υπουργείο Οικονομικών της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ενώ η κα. Μπενάκη τον διαβεβαίωσε πως το ζήτημα θα ελεγχθεί.