Ανακοίνωση Διαμαρτυρίας Ειδικών Φρουρών

Αριθμός πρωτ: 1154
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανακοίνωση Διαμαρτυρίας Ειδικών Φρουρών.

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης μετά από την ένοπλη απειλή επίθεσης που δέχθηκαν ειδικοί φρουροί κατά τη διάρκεια καταδίωξης αγροτικού αυτοκινήτου το οποίο δεν είχε σταματήσει για έλεγχο μετά την πρόκληση ζημιάς σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο στις 18-06-09 που ευτυχώς, λόγω της ψυχραιμίας που υπέδειξαν οι ειδικοί φρουροί, δεν υπήρξαν θύματα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους η έλλειψη σχεδιασμού των επιχειρήσεων της αστυνομίας οδηγεί σε αποτυχημένες επιχειρήσεις με θύματα πάντα αστυνομικούς που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Νωπές είναι οι μνήμες από το περιστατικό του Σεπτεμβρίου του 2007 όπου σε επιχείρηση της αστυνομίας στα Ζωνιανά το αποτέλεσμα ήταν ο βαρύς τραυματισμός ενός νέου αστυνομικού μετά από ενέδρα.
Επειδή, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά η ύπαρξη τέτοιων φαινομένων σε μια αυστηρά επιτηρούμενη από αστυνομικούς περιοχή της χώρας.
Επειδή, και με άλλες ερωτήσεις μου στο παρελθόν τονίζω το μεγάλο πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων βίας αλλά και την έλλειψη ουσιαστικής αστυνόμευσης στη Κρήτη.
Επειδή, η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, καταγγέλλει φαινόμενα ατιμωρησίας και ανοχής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο σχεδιασμό των επιχειρήσεων σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης ώστε να μην παρουσιάζονται παρόμοια περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ειδικών φρουρών αλλά και γενικότερα των κατοίκων της Κρήτης.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

One thought on “Ανακοίνωση Διαμαρτυρίας Ειδικών Φρουρών”

  1. Ρε ΕΥΔΑΠ, λίγο φιλότιμο! Σας ειδοποιήσαμε από τις 10,10 π.μ. σήμερα 18 Ιανουαρίου 2010 (Απάντησε η θέση 71) ότι υπάρχει διαρροή νερού της ΕΥΔΑΠ στο δρόμο (Γωνία 28ης Οκτωβρίου και Τερψιθέας στο Π. Φάληρο).

    Κανένας δεν ήρθε ακόμα (14,10 μμ), και η διαρροή συνεχίζεται.

    Ρε! Ρίξτε καμιά καμπάνα, διώξτε κανέναν, ποιος θα πληρώσει με τους λογαριασμούς αυτό το νερό που χύνεται άδικα:

    Ρε ΕΥΔΑΠ!!!!

Comments are closed.