Ανακοίνωση ύψους επιδότησης για την εκρίζωση και τη διατήρηση οιναμπέλων

Αριθμός πρωτ: 313
Ημερομηνία κατάθεσης: 9/7/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανακοίνωση ύψους επιδότησης για την εκρίζωση και τη διατήρηση οιναμπέλων.

Την ταυτόχρονη ανακοίνωση του ύψους της επιδότησης τόσο για την εκρίζωση όσο και για τη διατήρηση των οιναμπέλων, προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους οι παραγωγοί, ζητά η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελουργικών Προϊόντων.
Συγκεκριμένα η ΚΕΟΣΟΕ ζητά το Υπουργείο να κάνει γνωστές τις προθέσεις του σχετικά με τα μέτρα που προβλέπει ο νέος κανονισμός για τον αμπελοοινικό τομέα, μεταξύ των οποίων και οι επιδοτήσεις για την εκρίζωση αλλά και για τη διατήρηση των οιναμπέλων, ώστε οι παραγωγοί να ξέρουν τι κερδίζουν και τι χάνουν σε κάθε περίπτωση.
Επειδή, όπως επισημαίνεται, από τον τρόπο εφαρμογής του νέου κανονισμού θα εξαρτηθεί το μέλλον του ελληνικού και ειδικότερα του κρητικού αμπελώνα.
Επειδή ειδικά για το ύψος της επιδότησης για τη διατήρηση των οιναμπέλων οι παραγωγοί δεν έχουν καμία σχετική πληροφόρηση,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να προβεί άμεσα στην ταυτόχρονη ανακοίνωση του ύψους της επιδότησης τόσο για την εκρίζωση όσο και για τη διατήρηση των οιναμπέλων, προκειμένου να γνωρίζουν έγκαιρα τι να πράξουν οι παραγωγοί οινοσταφύλων της χώρας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης