Ανασφάλεια και κλοπές στο Νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 419
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/1/2009

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανασφάλεια και κλοπές στο Νομό Ηρακλείου.

Την ολιγωρία της Κυβέρνησης να υλοποιήσει ακόμη και τον δικό της σχεδιασμό εκμεταλλεύονται οι κάθε λογής κακοποιοί με αποτέλεσμα την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας στην ύπαιθρο και στις πόλεις του Νομού Ηρακλείου.
Δυο νέα περιστατικά σε βάρος Ιερών Ναών και πολλές άλλες διαρρήξεις σε σπίτια επιβεβαιώνουν την κατάσταση που επικρατεί.
Την Κυριακή το πρωί και λίγο πριν την έναρξη της θείας λειτουργίας, άγνωστοι εισέβαλαν και έκλεψαν τον Μητροπολιτικό ναό των Μοιρών που βρίσκεται στο κέντρο των Μοιρών και στο πλέον πολυσύχναστο σημείο.
Τις προηγούμενες μέρες παρόμοιο περιστατικό συνέβη σε εκκλησία της Χερσονήσου, όπου επειδή δεν μπορούσαν να πάρουν το χρηματοκιβώτιο το έσπασαν με βαριές.
Οι πολίτες προσπαθούν με κάθε τρόπο να προφυλάξουν τη ζωή τους και να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους και δεν τολμούν ούτε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.
Ωστόσο η νομοθετημένη νέα δομή της Αστυνομικής δύναμης Ηρακλείου και η στελέχωση της καθυστερεί αδικαιολόγητα, γιατί ενώ εδώ και έξη μήνες έχει δημοσιευθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα τα νέα τμήματα και οι προβλεπόμενες υπηρεσίες δεν λειτουργούν,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Πότε και με ποιο χρονοδιάγραμμα προτίθεται να στελεχώσει τα Αστυνομικά Τμήματα και τις υπηρεσίες που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα, πριν το όλο σχήμα ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης