Αναφορά Μ.Στρατάκη για τη στελέχωση της Υπηρεσίας ελέγχων ασφάλισης ΙΚΑ αλλά και της Επιθεώρησης Εργασίας

27/1/2012

Αναφορά Μ.Στρατάκη για τη στελέχωση της Υπηρεσίας ελέγχων ασφάλισης ΙΚΑ αλλά και της Επιθεώρησης Εργασίας.
Στη Βουλή η σχετική επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Την επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου σχετικά με τη στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης ΙΚΑ (ΕΥΠΕΑ-ΙΚΑ) κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.
Όπως αναφέρει, εδώ και ένα χρόνο περίπου η ΕΥΠΕΑ-ΙΚΑ παραμένει ανενεργή με αποτέλεσμα να βιώνουμε εργασιακή ζούγκλα. Η ανασφάλιστη και παράνομη απασχόληση υπολογίζεται πάνω από 30%.
Η κατάσταση αυτή προκαλεί αγανάκτηση και τεράστια προβλήματα και επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και την απασχόληση.
Η έλλειψη ελέγχων λόγω της αδρανοποίησης της ΕΥΠΕΑ δημιουργεί απαράδεκτη κατάσταση στην αγορά εργασίας, καταστρατηγούνται και τα ελάχιστα δικαιώματα που αφήσατε στους εργαζομένους.
Η υποτιθέμενη αναβάθμιση του Σ.ΕΠ.Ε έχει μείνει στα συρτάρια με αποτέλεσμα και η Επιθεώρηση Εργασίας να αδυνατεί να πραγματοποιήσει τους στοιχειώδης ελέγχους (χωρίς οδηγό και μέσω μεταφοράς), προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά στην αγορά εργασίας.
“Η αδιαφορία επανδρωσης της μοναδικής υπηρεσίας ελέγχων (ΕΥΠΕΑ) καθώς και της Επιθεώρησης Εργασίας δείχνει σκοπιμότητα και ανικανότητα να λειτουργήσει επιτέλους το κράτος”, καταλήγει η επιστολή του Εργατικού Κέντρου την οποία κατέθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.