Αναφορές Μ.Στρατάκη στη Βουλή 11/2/2010

Ηράκλειο, 11 Φεβρουαρίου 2010

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, κ.Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, κατέθεσε στη Βουλή για τους αρμόδιους Υπουργούς τις παρακάτω αναφορές:

– Το αίτημα της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης για την μετάβαση ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη Νυρεμβέργη, εκπροσώπου του Γενικού Προξενείου Μονάχου, για την εξυπηρέτηση των 22.000 Ελλήνων που ζουν στη Νυρεμβέργη, καθώς το Επίτιμο Προξενείο της πόλης κλείνει οριστικά στις 31 Μαρτίου.
– Το αίτημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου για την πληρωμή των εργαζομένων στα προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι και στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), που μένουν απλήρωτοι εδώ και 4-7 μήνες.
– Το αίτημα των εκπαιδευτικών με αναπηρία σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 3794/2009 (παρ.4) που αναφέρεται στο διορισμό τους στη δημόσια εκπαίδευση.
– Τα αιτήματα του Συλλόγου Νέων Ιδιοκτητών Αυτ/των Ταξί Ηρακλείου για τον τρόπο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από το αεροδρόμιο Ηρακλείου.
– Τις παρατηρήσεις της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης σχετικά με το σύστημα προσλήψεων και την καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ.
– Tα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ σχετικά με την πρωτοβάθμια φροντίδα, την προσβασιμότητα του πολίτη στα νοσηλευτικά ιδρύματα αλλά και τη λειτουργία του Νοσοκομείου.
– Τέλος, το αίτημα για διάσωση, προστασία και ανάδειξη της ακρόπολης Σμαρίου του Δήμου Καστελίου Νομού Ηρακλείου.