Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη λειτουργία μεγάλων κινέζικων καταστημάτων στην πόλη και την ύπαιθρο του Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 11745
Ημερομηνία κατάθεσης: 18/12/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη λειτουργία μεγάλων κινέζικων καταστημάτων στην πόλη και την ύπαιθρο του Νομού Ηρακλείου.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου διαμαρτύρεται έντονα κάνοντας αναφορά σε επικίνδυνες διαστάσεις του φαινομένου ανεξέλεγκτης λειτουργίας μεγάλων κινέζικων καταστημάτων και πολυεθνικών εταιρειών χωρίς κανένα έλεγχο με στόχο την αφαίμαξη της τοπικής αγοράς και οικονομίας.
Η Κυβέρνηση έχοντας συμβάλλει με τις πολιτικές της και την παραχώρηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης στην εδραίωση των κινέζικων συμφερόντων παρακολουθεί τώρα ως ανίδεος θεατής τις εξελίξεις με τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν στην ελληνική οικονομία.
Στο Ηράκλειο αλλά και σε όλες τις κωμοπόλεις του Νομού Ηρακλείου ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο τα κινέζικα καταστήματα, τα οποία διαθέτουν αμφιβόλου ποιότητας και πολλές φορές επικίνδυνα προϊόντα χωρίς κανένα έλεγχο.
Η διάλυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων θα είναι το φυσικό επακόλουθο αυτής της εξέλιξης αφού μόνο τη φετινή χρονιά έχουν κλείσει 1082 επιχειρήσεις στο Νομό Ηρακλείου,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να πάρουν μέτρα και ποιά για την λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού αλλά και την προστασία των καταναλωτών από άχρηστα και επικίνδυνα προϊόντα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης