Ανησυχία κατοίκων για την υλοποίηση της κατασκευής του δρόμου “Καρτερός-Επισκοπή” στο νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 3348
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/12/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΠΕΧΩΔΕ

ΘΕΜΑ: Ανησυχία κατοίκων για την υλοποίηση της κατασκευής του δρόμου “Καρτερός-Επισκοπή” στο νομό Ηρακλείου.

Με την 1052/23-10-07 Ερώτησή μου είχα επισημάνει την έντονη αγανάκτηση όλων των φορέων του Δήμου Επισκοπής για την εγκατάλειψη του έργου που αφορά το δρόμο “Καρτερός-Επισκοπή” ένα χρόνο μετά την εγκατάσταση του εργολάβου. Το έργο παραμένει στάσιμο αν και βρίσκεται στο αρχικό στάδιο κατασκευής, ενώ ο απομένων χρόνος σύμφωνα με τη σύμβαση δεν επαρκεί για την ολοκλήρωσή του.
Σύμφωνα με τους κατοίκους, παρατηρούνται περίεργες καθυστερήσεις των διαδικασιών που έχουν σχέση με την κατασκευή του δρόμου “Καρτερός – Επισκοπή” και που οδηγούν στην απένταξη του έργου από το Γ΄ ΚΠΣ και κατά συνέπεια στην οριστική ματαίωσή του.
Επειδή η αγανάκτηση των κατοίκων έχει ξεχειλίσει για ένα έργο που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, είναι όνειρο δεκαετιών και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής.
Επειδή η Επιτροπή Διεκδίκησης κάνει λόγο για λάθος χειρισμούς και καλεί τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ. κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να παρέμβουν προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο κινδυνεύει να απενταχθεί από το Γ΄ ΚΠΣ και να ματαιωθεί οριστικά, καθώς σύμφωνα με τον κανόνα V+2 θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και το ΠΕΠ, αφού δεν παρουσιάζει την αναγκαία απορροφητικότητα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης