Ανησυχία κατοίκων για την υλοποίηση της κατασκευής του δρόμου “Καρτερός-Επισκοπή” στο νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 6609
Ημερομηνία κατάθεσης: 26/9/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΠΕΧΩΔΕ

ΘΕΜΑ: Ανησυχία κατοίκων για την υλοποίηση της κατασκευής του δρόμου “Καρτερός-Επισκοπή” στο νομό Ηρακλείου.

Με τις 1052/23-10-07 και 3348/14-12-07 Ερωτήσεις μου είχα επισημάνει την έντονη αγανάκτηση όλων των φορέων του Δήμου Επισκοπής για την εγκατάλειψη του έργου που αφορά το δρόμο “Καρτερός-Επισκοπή”.
Στη συνέχεια, μετά τις έντονες και συστηματικές παρεμβάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, τα πράγματα προχώρησαν σχετικά, αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν επιφυλάξεις εξαιτίας γραφειοκρατικών δυσκολιών αν το έργο ολοκληρωθεί, με δεδομένο ότι η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου, που είναι ενταγμένο στο Γ΄ ΚΠΣ, είναι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Επειδή η αγανάκτηση των κατοίκων έχει ξεχειλίσει για ένα έργο που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, είναι όνειρο δεκαετιών και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ. κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να παρέμβουν προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί καθώς τεχνικά έργα των δικτύων της ΔΕΗ του ΟΤΕ, των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης , αλλά και τα έργα για την κατασκευή αντιστήριξης καθυστερούν, δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του προγράμματος είναι μέχρι τέλος του έτους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης