Αντιδράσεις αστυνομικών για το επίδομα ειδικής απασχόλησης

Αριθμός πρωτ: 18855
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/5/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Αντιδράσεις αστυνομικών για το επίδομα ειδικής απασχόλησης.

Σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, περικόπτεται το επίδομα ειδικής απασχόλησης των αστυνομικών υπαλλήλων σε όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας από τα 179 ευρώ και φθάνοντας έως και 464 ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των αστυνομικών, ιδιαίτερα αυτών στις κατώτερες βαθμίδες του Σώματος.
Κι αυτό γιατί η εγκύκλιος, προβλέπει την περικοπή του επιδόματος από όσους αστυνομικούς κρίνονται ακατάλληλοι να φέρουν οπλισμό, ενώ παραμένει αμφίβολο αν θα χορηγείται σε όσους κάνουν υπηρεσία γραφείου.
Επειδή, η εφαρμογή της εγκυκλίου προϋποθέτει την υγειονομική εξέταση των αστυνομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι κατάλληλοι να οπλοφορούν.
Επειδή, όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί, η δημιουργία σκοπευτηρίων σε κάθε αστυνομική διεύθυνση δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη, για να μπορούν οι αστυνομικοί να εκπαιδεύονται και να καθίστανται κατάλληλοι στη χρήση όπλων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
1) Εάν προτίθεται να δώσει εντολή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποσυρθεί η εν λόγω εγκύκλιος καθώς και
2) Με ποιούς τρόπους θα διασφαλιστεί η καταλληλότητα των αστυνομικών υπαλλήλων για χρήση όπλων, ώστε και να εκτελούν σωστά την υπηρεσία τους και να μην πλήττεται το εισόδημά τους από την εφαρμογή τέτοιων εγκυκλίων.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης