Αντιδράσεις για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Ο.Α.Ε.Ε.

Αριθμός πρωτ: 185
Ημερομηνία κατάθεσης: 1/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Αντιδράσεις για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Ο.Α.Ε.Ε.

Έντονη είναι η διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.) για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Ε.Ε. να πωληθούν μετοχές του Οργανισμού, αξίας 42.441.000 Ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις του Οκτωβρίου.
Η Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. κάνει λόγο για ανακολουθία λόγων και έργων σχετικά με το ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και για μεγάλες ευθύνες τόσο του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Ε. όσο και της Κυβέρνησης, εάν τελικά εκποιηθούν τα ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη του Ταμείου περιουσιακά στοιχεία.
Η συνεχής άρνηση της Κυβέρνησης να επιλύσει το θέμα της χρηματοδότησης των Ταμείων που ενοποιούνται, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευσή τους και η αδυναμία πληρωμής των συντάξεων, υποκρύπτει, σύμφωνα με την Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η., σχεδιασμούς για τη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων τα οποία θα οδηγήσουν αφενός στη μείωση των συντάξεων και αφετέρου στην 8αύξηση των εισφορών.
Επειδή η Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. δεν πρόκειται να αποδεχτεί εκβιαστικές πρακτικές και τετελεσμένα γεγονότα που αφορούν το σύνολο των Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών του Νομού.
Επειδή η Ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να προβεί σε μαζικές και συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις προκειμένου να διασφαλίσει τα κεκτημένα δικαιώματα των Ελεύθερων Επαγγελματιών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
1) Αν προτίθεται να δώσει εντολή στη Διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών να ανακαλέσει την απόφαση για πώληση των μετοχών του Οργανισμού.
2) Αν προτίθεται να χρηματοδοτήσει τον Ο.Α.Ε.Ε., όπως ζητά η Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ