Αντιδράσεις για τις αυξήσεις στα τέλη του Λιμένα Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 8170
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Αντιδράσεις για τις αυξήσεις στα τέλη του Λιμένα Ηρακλείου.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τόσο στους πράκτορες και τους εμπόρους όσο και στο επιβατικό κοινό οι νέες υπέρογκες αυξήσεις που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου και οι οποίες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον επόμενο μήνα.
Οι νέες αυξήσεις αφορούν στα τέλη προσόρμισης, προβολής και ελλιμενισμού των πλοίων, στα τέλη των επιβατών στα κρουαζιερόπλοια, των αποσκευών κτλ., ενώ με την προβλεπόμενη αλλαγή του ωραρίου εργασίας, χρεώνονται πολλές υπερωρίες και το τιμολόγιο του ΟΛΗ προσαυξάνεται.
Επειδή, όπως υποστηρίζουν οι τουριστικοί πράκτορες, η αύξηση στο τιμολόγια του ΟΛΗ θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις τιμές των εισιτηρίων των πλοίων και άρα στο επιβατικό κοινό.
Επειδή οι έμποροι αλλά και όσοι επαγγελματίες κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Λιμένα Ηρακλείου και οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με τις επερχόμενες αυξήσεις των τιμολογίων, κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή.
Επειδή μια τέτοια εξέλιξη θα έχει αρνητικές συνέπειες και για τον τουρισμό της Κρήτης,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να προβούν σε τροποποίηση της υπουργικής απόφασης προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι νέες αυξήσεις που ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου και οι οποίες θα επιβαρύνουν οικονομικά αφενός το επιβατικό κοινό και αφετέρου τους επαγγελματίες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Λιμένα Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης