Αντιδράσεις ιατρικού κλάδου για την απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων των νοσοκομειακών γιατρών

Αριθμός πρωτ: 1054
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Αντιδράσεις ιατρικού κλάδου για την απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων των νοσοκομειακών γιατρών.

Έντονα αντιδρά ο ιατρικός κλάδος του Νομού Ηρακλείου στο ενδεχόμενο απελευθέρωσης των εργασιακών σχέσεων των νοσοκομειακών γιατρών που μελετά το Υπουργείο Υγείας.
Τόσο οι γιατροί του ΕΣΥ όσο και οι ιδιώτες ιατροί αντιτίθενται σε κάθε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των νοσοκομειακών γιατρών και υποστηρίζουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόλησή τους εντός των νοσοκομείων, καθώς, όπως υποστηρίζουν, σε κάθε άλλη περίπτωση ανοίγουν οι δρόμοι για ιδιωτικές σχέσεις και συναλλαγές.
Επειδή σε περίπτωση που οι πανεπιστημιακοί και οι νοσοκομειακοί δεν ασκούν ιατρική αποκλειστικά στο χώρο των νοσοκομείων, θα προκληθεί αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ αυτών και των ιδιωτών συναδέρφων τους, όπως υπογραμμίζουν.
Επειδή ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου εκτιμούν ότι οι ανάγκες της Νοσοκομειακής Ιατρικής είναι τέτοιες από πλευράς παροχής υπηρεσιών, εκπαίδευσης και έρευνας, που είναι αδύνατο να εξοικονομηθεί χρόνος προκειμένου να ασκηθεί ελεύθερη ιατρική.
Επειδή οι γιατροί του Νομού κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, και για απαράδεκτους μισθούς των νοσοκομειακών και των πανεπιστημιακών γιατρών ενώ επισημαίνουν την υποχρέωση της πολιτείας να προβεί σε γενναίες αυξήσεις,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί στην απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων των νοσοκομειακών γιατρών, προοπτική στην οποία αντιτίθεται τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου όσο και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών του Νομού.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ