Αντιδράσεις Σωματείου Συμβασιούχων Χειριστών Ανυψωτικών Μηχανημάτων και Σωματείου Εποχιακού Προσωπικού Ολυμπιακής Αεροπορίας

Αριθμός πρωτ: 9837
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/6/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Αντιδράσεις Σωματείου Συμβασιούχων Χειριστών Ανυψωτικών Μηχανημάτων και Σωματείου Εποχιακού Προσωπικού Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Για εμπαιγμό και για απατηλές υποσχέσεις της Κυβέρνησης κάνει λόγο το Σωματείο Συμβασιούχων Χειριστών Ανυψωτικών Μηχανημάτων Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς αβέβαιο είναι το μέλλον πολλών χιλιάδων εργαζομένων στην ΟΑ, οι οποίοι εξαιρέθηκαν και δεν μονιμοποιήθηκαν ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και ενώ προεκλογικά είχαν πάρει διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε όμως και το Σωματείο Εποχιακού Προσωπικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας Ν. Ηρακλείου, αφού η μετατροπή των συμβάσεων 609 εργαζομένων μετατίθεται στο μέλλον, ενώ παράλληλα κλείνει ο δρόμος της μονιμοποίησης όλων των άλλων, οι οποίοι καταδικάζονται σε διαρκή ομηρία.
Επειδή η Κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της για την τύχη του συνόλου των συμβασιούχων εργαζόμενων στην ΟΑ.
Επειδή οι εργαζόμενοι επισημαίνουν την τακτική της Κυβέρνησης να τους παραπλανεί προεκλογικά προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου (13470/11-8-06, 6825/16-4-07) έχω επισημάνει τις διαμαρτυρίες των εποχιακά εργαζομένων οι οποίοι αγανακτισμένοι παρακολουθούν τις κομματικές παρεμβάσεις στην Ο.Α.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

1) Αν προτίθεται να προβεί στην εξομοίωση των αποδοχών συμβασιούχων και μόνιμων εργαζομένων στις Ολυμπιακές Αερογραμμές, όπως ζητούν τα συνδικαλιστικά τους όργανα.
2) Αν προτίθεται να δώσει τέλος στην ομηρία των 3.500 συμβασιούχων των Ολυμπιακών Αερογραμμών με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, όπως προεκλογικά η Ν.Δ. είχε δεσμευτεί.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης