Αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 15
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Νομό Ηρακλείου.

Συνεχόμενα είναι τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στο Νομό Ηρακλείου και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Αμμουδάρας, καθώς πρόσφατα σημειώθηκε παραβίαση ενός μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων τράπεζας.
Επειδή όπως είχα τονίσει και στην 12342/19-5-08 Ερώτησή μου για το ίδιο θέμα, η εγκληματικότητα στην Κρήτη το πρώτο τετράμηνο του 2008 είχε αυξηθεί κατά 60%, με το Νομό Ηρακλείου να κατέχει την πρωτιά στην ανησυχητική αύξηση της παρανομίας και της παραβατικότητας, αφού έχει τον περισσότερο πληθυσμό και αποτελεί επίκεντρο της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά.
Επειδή η αλματώδης αύξηση των κλοπών και των ληστειών στην Κρήτη αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών.
Επειδή η αύξηση της εγκληματικότητας έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό του νησιού, με τους ξένους επισκέπτες να στέλνουν τα παράπονά τους στην ειδική υπηρεσία του ΕΟΤ, αναφέροντας πως δεν νιώθουν όσο ασφαλείς θα ήθελαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Κρήτη, λόγω των κρουσμάτων εγκληματικότητας,
Επειδή όπως έχω επισημάνει με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου, για το σοβαρό θέμα της αύξησης της εγκληματικότητας στο Νομό Ηρακλείου επιβάλλεται η λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να ενισχύσει την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου με ανθρώπινο δυναμικό ικανό σε αριθμό προκειμένου να εντατικοποιηθεί η αστυνόμευση σε όλες τις περιοχές του Νομού, να μειωθούν τα κρούσματα εγκληματικότητας και να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών αλλά και των τουριστών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης