Αξιοποίηση Γυμναστών

Αριθμός πρωτ: 6810
Ημερομηνία κατάθεσης: 16/4/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
3) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
4) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση Γυμναστών.

Είναι γνωστό ότι πολλοί γυμναστές απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ παρά το ότι τελείωσαν τις σπουδές τους με επιτυχία παραμένουν άνεργοι εδώ και πολλά χρόνια. Ένα μεγάλο ποσοστό αδικήθηκε γιατί λίγο πριν την πρόσληψή του με βάση την επετηρίδα άλλαξε η διαδικασία πρόσληψης με αποτέλεσμα να παραμένουν άνεργοι μέχρι σήμερα ή να ασχολούνται με άλλες εργασίες.
Είναι γεγονός ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που ο νέος τρόπος ζωής κυρίως στις πόλεις έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους νέους εξαιτίας της παιδικής παχυσαρκίας και της καθιστικής ζωής, η αξιοποίηση των γυμναστών μέσα από ορισμένες διαδικασίες θα έπρεπε να είναι πλήρης.
Επιπλέον σε πολλές άλλες κατηγορίες εργαζομένων όπου η φυσική κατάσταση είναι βασική προϋπόθεση καλής απόδοσης όπως φύλακες σχολείων, τραπεζών, δημοσίων κτιρίων και άλλων εγκαταστάσεων το πτυχίο Φυσικής Αγωγής πρέπει να έχει αυξημένη μοριοδότηση.
Επειδή οι πτυχιούχοι γυμναστικών σπουδών είναι σε απόγνωση από την αμέλεια της πολιτείας ιδιαίτερα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να δώσει νέες προοπτικές στους γυμναστές.
Επειδή ως γνωστό το Ηράκλειο ήταν Ολυμπιακή Πόλη και στο Νομό ο αριθμός των γυμναστών είναι αυξημένος ενώ πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να λάβουν υπ’ όψιν τους τις επισημάνσεις των πτυχιούχων γυμναστών και να μοριοδοτήσουν επαρκώς τα πτυχία τους ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

O Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης