Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς στο νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 2877
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/12/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς στο νομό Ηρακλείου.

Στην απάντηση της 6232/2-9-08 ερώτησης μου αναφέρονται ως έσοδα 52.333 εύρω για το 2008 από 1.134 στρέμματα τα οποία έχουν εκμισθωθεί σε ιδιώτες από το ΕΘΙΑΓΕ, δηλαδή 46 εύρω ανα στρέμμα το χρόνο, και μάλιστα για ποσό 35.000 εύρω από μισθώματα εκκρεμεί δικαστική απόφαση.
Επειδή, αυτής της μορφής η αξιοποίηση μιας τόσο μεγάλης αξίας περιουσίας στην καρδιά του κάμπου της Μεσσαράς είναι κοροϊδία για τους πολίτες που γνωρίζουν τις πραγματικές τιμές και αποδεικνύεται ότι το κράτος δεν μπορεί να αξιοποιήσει, με τους όρους της αγοράς, την περιούσια του.
Επειδή πολλοί νέοι αγρότες της περιοχής δεν μπορούν να βρούν αγροτική γή να καλλιεργήσουν και είναι πρόθυμοι να προβούν στην αγορά γης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται, τουλάχιστον μέρος αυτής της έκτασης, να το εκποιήσει σε νέους αγρότες της περιοχής, μετρητοίς η με δάνεια της ΑΤΕ, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσουν τον κλήρο τους, ο οποίος είναι αρκετά μικρός, αλλά και για να αξιοποιηθούν όλες αυτές οι εκτάσεις με σωστό τρόπο προς όφελος της Αγροτικής Οικονομίας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ