Αξιοποίηση υποδομών στο Δ.Δ. Διονύσι του Δήμου Κόφινα

Αριθμός πρωτ: 17052
Ημερομηνία κατάθεσης: 31/3/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση υποδομών στο Δ.Δ. Διονύσι του Δήμου Κόφινα.

Οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι στο Δ.Δ. Διονύσι του Δήμου Κόφινα κάνουν έκκληση στην Πολιτεία και ζητούν την αξιοποίηση των υποδομών που υπάρχουν στην περιοχή.
Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου, το δασάκι που υπάρχει στην περιοχή αποτελεί χώρο εκδηλώσεων και διαφόρων δράσεων που επικεντρώνει το ενδιαφέρον των κατοίκων και υπάρχει άμεση ανάγκη πραγματοποίησης έργων από τη δασική υπηρεσία για την αναμόρφωσή του.
Επειδή υπάρχει ένα καινούριο κτίριο με αύλειο χώρο σε τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλους, το οποίο όμως παραμένει αναξιοποίητο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης για την διαμόρφωσή του σε γηροκομείο ή ξενώνα.
Επειδή οι προσπάθειες των τοπικών φορέων πρέπει να ενισχυθούν από την Πολιτεία προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής στην ύπαιθρο, αλλά ο Δήμος Κόφινα αδυνατεί να πραγματοποιήσει τέτοιας εμβέλειας παρεμβάσεις,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Αν προτίθενται να προβούν στη χρηματοδότηση του Δήμου Κόφινα για την αξιοποίηση των υποδομών που υπάρχουν στο Δ.Δ Διονύσι και καταστρέφονται από το χρόνο, ανεκμετάλλευτες.
2) Αν προτίθενται να παρέμβουν ώστε να αναβαθμιστεί το υφιστάμενο δασικό αλσύλλιο προκειμένου να αποτελέσει χώρο αναψυχής για την ευρύτερη περιοχή, στην οποία οι κλιματικές συνθήκες το επιβάλλουν.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης