Απίστευτη ταλαιπωρία και αγανάκτηση πολιτών από τις πολύωρες διακοπές ρεύματος στο Νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 5428
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Απίστευτη ταλαιπωρία και αγανάκτηση πολιτών από τις πολύωρες διακοπές ρεύματος στο Νομό Ηρακλείου.

Χωρίς ρεύμα τα πιο κρύα εικοσιτετράωρα του φετινού χειμώνα, στις 28 και 29 Ιανουαρίου, έμειναν πολλές περιοχές σε ολόκληρο το Νομό Ηρακλείου προκαλώντας την αγανάκτηση και την απόγνωση των πολιτών και τραγικές συνέπειες για τους ηλικιωμένους και τους αρρώστους με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα που χρησιμοποιούν μηχανήματα οξυγόνου.
Οι διακοπές ρεύματος στις περισσότερες περιοχές διήρκεσαν πάνω από δώδεκα ώρες και τις δύο μέρες, παραλύοντας τη λειτουργία υπηρεσιών, τραπεζών, γραφείων, επιχειρήσεων και μετατρέποντας σε μαρτύριο τη ζωή των κατοίκων που δίχως θέρμανση ήταν αναγκασμένοι να υπομένουν το τσουχτερό κρύο και το σκοτάδι εντός των σπιτιών τους.
Επειδή οι κάτοικοι του Νομού Ηρακλείου που καλούνται να πληρώνουν τις διαρκείς ανατιμήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, έχουν αγανακτήσει από την απαράδεκτη κατάσταση που βίωσαν τις πιο κρύες μέρες του φετινού χειμώνα, αφού οι υπηρεσίες της Επιχείρησης διαρκώς υποβαθμίζονται αντί να αναβαθμίζονται.
Επειδή οι φιλότιμες προσπάθειες των λιγοστών τεχνικών της ΔΕΗ, που δεν προλάβαιναν να διορθώνουν βλάβες, δεν αρκούν προκειμένου το απαρχαιωμένο δίκτυο του Νομού να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των σύγχρονων νοικοκυριών.
Επειδή με την 2101/19-11-07 Ερώτησή μου είχα επισημάνει τις σοβαρές ελλείψεις, κυρίως τεχνικού προσωπικού, στη ΔΕΗ Νομού Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να μην είναι ανθρωπίνως δυνατό να αντιμετωπίζονται εγκαίρως οι βλάβες που παρουσιάζει το δίκτυο, όποτε επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, και να δημιουργούνται πολλά προβλήματα σε πολλές περιοχές λόγω των αλλεπάλληλων διακοπών ρεύματος.
Επειδή από την πλευρά της Κυβέρνησης γίνεται μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης ενός κερδοφόρου οργανισμού σε βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες της ΔΕΗ προς τους πολίτες του Νομού Ηρακλείου οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από τις συχνές και αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, κάθε φορά που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
2) Εάν προτίθεται να προβεί άμεσα στην επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών της ΔΕΗ στο Νομό Ηρακλείου, κυρίως με τεχνικούς όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα οι όποιες δυσλειτουργίες του δικτύου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ