Απαράδεκτες εικόνες παρουσιάζουν τα αγροτικά ιατρεία στα Δ.Δ. Γκαγκαλών και του Βαλή στο Δήμο Γόρτυνας του Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 9735
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/11/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτες εικόνες παρουσιάζουν τα αγροτικά ιατρεία στα Δ.Δ. Γκαγκαλών και του Βαλή στο Δήμο Γόρτυνας του Νομού Ηρακλείου.

Έντονα διαμαρτύρονται οι κάτοικοι των Δ.Δ. Γκαγκαλών και του Βαλή του Δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα αγροτικά ιατρεία των δυο χωριών, καθώς οι σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές αλλά και στα απαραίτητα υλικά δυσχεραίνει την παροχή, ακόμα και των πρώτων βοηθειών.
Επειδή όπως επισημαίνουν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τοπικοί φορείς της περιοχής η κατάσταση που επικρατεί είναι τριτοκοσμική και δεν έχει γίνει καμιά προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης από την Πολιτεία, καθώς πρόκειται για μια σειρά σοβαρών προβλημάτων που έχουν επανειλημμένα καταγραφεί.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει την υποστελέχωση και τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στα αγροτικά ιατρεία στην περιφέρεια του Νομού Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο να λαμβάνεται καμιά μέριμνα από την πλευρά της Κυβέρνησης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται άμεσα να προβεί στη λύση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν, τόσο στις υποδομές όσο και στις ελλείψεις υλικών στα αγροτικά ιατρεία των Δ.Δ. Γκαγκαλών και του Βαλή του Δήμου Γόρτυνας του Νομού Ηρακλείου, προκειμένου όλοι οι πολίτες της περιοχής να μπορούν να λαμβάνουν την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη που δικαιούνται.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης