Απαράδεκτη απόφαση βάλλει τα κεκτημένα δικαιώματα των μητέρων εκπαιδευτικών

Αριθμός πρωτ: 6102
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτη απόφαση βάλλει τα κεκτημένα δικαιώματα των μητέρων εκπαιδευτικών.

Απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αφαιρεί από τη διδακτική εμπειρία των μητέρων εκπαιδευτικών την άδεια μητρότητας, γεγονός που αποκλείει σε πολλές από αυτές το δικαίωμα διεκδίκησης θέσης.
Συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για πραξικόπημα που συντελέστηκε εις βάρος των μητέρων εκπαιδευτικών και για παράνομη απόφαση, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, τόσο για στήριξη όσο και για κίνητρα που υποτίθεται πως θα παρείχε στις γυναίκες εργαζόμενες προκειμένου να μειωθεί η υπογεννητικότητα.
Επειδή προσβάλλεται ένα κεκτημένο δικαίωμα των μητέρων εκπαιδευτικών, όπως είναι η προσμέτρηση ως διδακτικής εμπειρίας της άδειας μητρότητας.
Επειδή οι εκπαιδευτικοί είναι ανάστατοι από τις διαρκείς επιθέσεις του Υπουργείου για ανατροπή και μεταβολή των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Η κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να άρει αυτή την άδικη απόφαση κατά των μητέρων εκπαιδευτικών , η οποία δεν προβλέπει την προσμέτρηση ως διδακτικής εμπειρίας της άδειας μητρότητας, γεγονός που καταστρατηγεί τις εργασιακές τους σχέσεις και καταργεί ένα ακόμα κεκτημένο εργασιακό τους δικαίωμα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης