Απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος της χώρας μας

Αριθμός πρωτ: 8336
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
3) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος της χώρας μας.

Σοβαρότατο πρόβλημα δημιουργήθηκε με την αποστολή της Κρήτης που συμμετέχει στη διοργάνωση των «Παιχνιδιών των Νησιών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται φέτος στην Κορσική, αφού οι διοργανωτές στα επίσημα έντυπα που εξέδωσαν, εμφανίζουν την Κρήτη με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας.
Επειδή η δυσάρεστη αυτή έκπληξη αναστάτωσε, όπως ήταν επόμενο, όχι μόνο όλα τα μέλη της αποστολής αλλά και όλους τους πολίτες, δημιουργώντας σωρεία ερωτημάτων για την απαράδεκτη αυτή αντιμετώπιση της χώρας μας στο εξωτερικό, τη στιγμή που η αποστολή της Κέρκυρας στην ίδια διοργάνωση σαφώς και συμβολίζεται με την ελληνική σημαία.
Επειδή η αντίδραση των φορέων της Κρήτης ήταν άμεση από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να ζητήσουν συγγνώμη.
Επειδή υπάρχει ενδεχόμενο πίσω από τις κινήσεις αυτές, να υποκρύπτονται σκοπιμότητες κέντρων που επιβουλεύονται τα συμφέροντα της χώρας,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται, πέρα από την άμεση αποκατάσταση της χώρας που θα προκύψει με την απόσυρση των εντύπων και την κυκλοφορία διορθωμένων, αλλά και τη διόρθωση της ιστοσελίδας των αγώνων, να ζητήσουν, διά της διπλωματικής οδού, να διερευνηθούν τα αίτια και οι σκοπιμότητες αυτής της απαράδεκτης ενέργειας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης