Απαράδεκτη η παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμής των καθηγητών της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

Αριθμός πρωτ: 3543
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/12/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτη η παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμής των καθηγητών της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

Με επανειλημμένες ερωτήσεις μου έχω επισημάνει την αντεργατική στάση της Κυβέρνησης να μην πληρώνει για πάρα πολλούς μήνες τους καθηγητές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, παραβιάζοντας βασικά δικαιώματά τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πληρωμή αυτή τη χρονική περίοδο όσων καθηγητών απασχολήθηκαν στο εν λόγω Πρόγραμμα, σε σχολεία του Νομού Ηρακλείου, κατά το σχολικό έτος 2004-2005, δηλαδή τρία χρόνια μετά.
Επειδή με αυτό τον τρόπο υπονομεύεται ο πολύ αξιόλογος θεσμός της Πρόσθετης Διδασκαλίας, από τον οποίο κυρίως επωφελούνται οι μαθητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό οικονομικό εισόδημα.
Επειδή το Υπουργείο επανειλημμένως έχει δεσμευθεί να δώσει οριστικό τέλος στις καθυστερήσεις πληρωμής των καθηγητών, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

1) Αν προτίθεται να δώσει εντολές προκειμένου να καταβάλλονται άμεσα τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
2) Αν προτίθεται να λάβει μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες ή και για χρόνια οι καθηγητές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ