Απαράδεκτη η παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμής των καθηγητών της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

Αριθμός πρωτ: 4037
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/9/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτη η παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμής των καθηγητών της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

Στην απάντηση της από 21-2-08/6853 Ερώτησής μου για το ίδιο θέμα, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «Τα δεδουλευμένα όλων των απασχολούμενων εκπαιδευτικών (ωρομισθίων, αναπληρωτών, μονίμων) στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης σε όλη την Ελλάδα πρόκειται να καταβληθούν άμεσα, δεδομένου ότι έχουν γίνει εκ μέρους του ΥΠ.Ε.Π.Θ. όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την εξασφάλιση και την αποδέσμευση των απαραίτητων κονδυλίων για την αποπληρωμή όλων των εκκρεμοτήτων του εν λόγω προγράμματος».
Επειδή αρχίζει η νέα σχολική χρονιά και δεν έχουν πληρωθεί ακόμα οι εκπαιδευτικοί, γεγονός που σημαίνει ή την πλήρη ανικανότητα της Κυβέρνησης να εξασφαλίσει βασικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών ή την μεθοδευμένη υπονόμευση του πολύ αξιόλογου θεσμού της Πρόσθετης Διδασκαλίας, από τον οποίο κυρίως επωφελούνται οι μαθητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ή προφανώς και τα δύο μαζί.
Επειδή πολλές οικογένειες εκπαιδευτικών στο Νομό Ηρακλείου, όπως και ολόκληρης της χώρας έχουν οδηγηθεί σε εξαιρετικά δεινή οικονομική θέση,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
1) Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στο Νομό Ηρακλείου, αφού παραμένουν απλήρωτοι ενώ αρχίζει η νέα σχολική περίοδο.
2) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να εξασφαλιστούν έγκαιρα τα χρήματα για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για το νέο σχολικό έτος προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να παραμένουν απλήρωτοι για ολόκληρο χρόνο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης