Απλήρωτοι ναυτικοί σε κρουαζιερόπλοιο

Αριθμός πρωτ: 377
Ημερομηνία κατάθεσης: 26/7/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Απλήρωτοι ναυτικοί σε κρουαζιερόπλοιο.

Σε απόγνωση βρίσκονται τριάντα τρεις ναυτικοί που εδώ και μερικές εβδομάδες ζουν μέσα στο κατασχεμένο τουριστικό σκάφος Golden Prince, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου λόγω χρεών της πλοιοκτήτριας εταιρείας στην οποία ανήκει.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο, οι ναυτικοί βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά, αλλά και χωρίς να έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των τελευταίων 3 μηνών. Ταυτόχρονα, όλο αυτό το διάστημα από τις αρχές Ιουλίου, όταν και κατασχέθηκε το κρουαζιερόπλοιο, ζουν μέσα στο πλοίο με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις συνθήκες διαβίωσής τους, καθώς δεν έχει πλέον καύσιμα, ενώ ηλεκτροδοτείται και υδροδοτείται από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.
Επειδή, οι ναυτικοί ζητούν απεγνωσμένα τα δεδουλευμένα τους τα οποία τους στερεί ο εργοδότης τους.
Επειδή, είναι ανάγκη η Πολιτεία να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματός τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Η κ.Υπουργός
Αν προτίθεται να παρέμβει ώστε, με οποιοδήποτε τρόπο κρίνεται πρόσφορος, να καλυφθούν τα έξοδα και οι μισθοί του πληρώματος από φορέα του Δημοσίου, ο οποίος στη συνέχεια, όταν το πλοίο βγει σε πλειστηριασμό, θα διεκδικήσει τα χρήματα αυτά, δίνοντας έτσι τέλος στην ταλαιπωρία των παραπάνω ναυτικών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ