Απλήρωτοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Αριθμός πρωτ: 8145
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/3/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Απλήρωτοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σοβαρό οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι οικογένειές τους πανελλαδικά, καθώς από τις 19 Νοεμβρίου, οπότε και προσελήφθησαν, δεν έχουν πληρωθεί, παραβιάζοντας βασικά εργασιακά τους δικαιώματα και δημιουργώντας τους αδιέξοδα.
Από τους 148 συνολικά αναπληρωτές που διδάσκουν σε σχολεία του Νομού Ηρακλείου, οι 18 προσελήφθησαν στα τέλη Νοεμβρίου και μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί.
Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταγγέλλει την κοινωνικά ανάλγητη και απαξιωτική για τους καθηγητές στάση της Κυβέρνησης, αναφορικά με την παρατεταμένη καθυστέρηση της πληρωμής χιλιάδων αναπληρωτών και ωρομισθίων που εδώ και πέντε μήνες παραμένουν απλήρωτοι.
Επειδή είναι απαράδεκτο οι καθηγητές να στηρίζονται οικονομικά από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, αφού δεν τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους.
Επειδή, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, το Υπουργείο Παιδείας περισσότερο ενδιαφέρεται για την επικοινωνιακή πολιτική, ανακοινώνοντας το σχεδιασμό οργανωτικών αλλαγών στην εκπαίδευση, παρά για την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου, και τελευταία την 6853/21-2-08, έχω θέσει το ζήτημα επίσης της μη πληρωμής των καθηγητών της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου, αφενός να γίνει άμεσα η πληρωμή των αναπληρωτών καθηγητών στο Νομό Ηρακλείου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Νοέμβριο, και αφετέρου να μην επαναληφθεί στο μέλλον το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ