Απλήρωτοι πολλοί αγρότες του Νομού Ηρακλείου εξαιτίας λαθών στους καταλόγους του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αριθμός πρωτ: 6269
Ημερομηνία κατάθεσης: 13/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ : Απλήρωτοι πολλοί αγρότες του Νομού Ηρακλείου εξαιτίας λαθών στους καταλόγους του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Απλήρωτοι εξακολουθούν να παραμένουν πολλοί αγρότες του Νομού Ηρακλείου εξαιτίας των λαθών στη σύνταξη των πινάκων με τα οριστικά δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης.
Όπως επισημαίνεται, οι κατάλογοι παρουσιάζουν λάθη στα στοιχεία των αγροτών, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πιστοποίησή τους και να μην εισπράττουν επιδότηση.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Ηρακλείου θα έπρεπε οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις να έχουν πρόσβαση στα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου οι υπάλληλοι να προλαμβάνουν τα λάθη και να ενημερώνουν τους αγρότες για τους λόγους που δεν πιστώνονται οι λογαριασμοί τους.
Επειδή οι λογαριασμοί 666 ελαιοπαραγωγών του Νομού Ηρακλείου δεν έχουν πιστωθεί για δεύτερη φορά αφού ούτε το 2006 είχαν λάβει επιδότηση.
Επειδή οι αγρότες ταλαιπωρούνται και διαμαρτύρονται έντονα καθώς αφενός δεν λαμβάνουν την επιδότηση που δικαιούνται, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, και αφετέρου καθίσταται πολλές φορές αδύνατο να πληροφορηθούν από τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ τι συμβαίνει στην περίπτωσή τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποια μέτρα προτίθεται να προβεί προκειμένου να διορθωθεί η υφιστάμενη κατάσταση, με τα πολλά λάθη στα στοιχεία των παραγωγών του Νομού Ηρακλείου για την ενεργοποίηση των οριστικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, εκατοντάδες από τους οποίους παραμένουν απλήρωτοι για δεύτερη χρονιά δίχως δική τους υπαιτιότητα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ