Αποζημίωση ελαιοπαραγωγών για τα καμένα ελαιόδεντρα κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στο Δ.Δ Παναγιάς του Δήμου Αρκαλοχωρίου και Αφρατίου του Δήμου Βιάννου

Αριθμός πρωτ: 901
Ημερομηνία κατάθεσης: 31/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ : Αποζημίωση ελαιοπαραγωγών για τα καμένα ελαιόδεντρα κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στο Δ.Δ Παναγιάς του Δήμου Αρκαλοχωρίου και Αφρατίου του Δήμου Βιάννου.

Μεγάλες ζημιές υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί στα Δ.Δ Παναγιάς και Αφρατίου των Δήμων Αρκαλοχωρίου και Βιάννου κατά την πρόσφατη πυρκαγιά η οποία κατέστρεψε ελαιόδεντρα και θάμνους.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των κατοίκων της περιοχής η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλη καταστροφή σε 300 περίπου ελαιόδεντρα, σε μια έκταση περίπου 200 στρεμμάτων.
Επειδή οι ζημιές που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες των ελαιοδέντρων χρήζουν άμεσης αποζημίωσης, γιατί η ελιά στην περιοχή είναι μονοκαλλιέργεια και οι παραγωγοί δεν έχουν άλλα εισοδήματα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να δώσει εντολή στον ΕΛΓΑ προκειμένου να αποζημιώσει άμεσα τους ελαιοπαραγωγούς, στα Δ.Δ Παναγιάς και Αφρατίου των Δήμων Αρκαλοχωρίου και Βιάννου του Νομού Ηρακλείου των οποίων τα ελαιόδεντρα κάηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης