Αποκατάσταση επιπτώσεων κακής διαιτησίας στους αγώνες ποδοσφαίρου

Αριθμός πρωτ: 11476
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/6/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση επιπτώσεων κακής διαιτησίας στους αγώνες ποδοσφαίρου.

Ο πρόσφατος αγώνας για τα play-off της Β’ Εθνικής ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Πανσερραϊκό αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα» μιας άδικης αντιμετώπισης του ΟΦΗ από τη διαιτησία, συνολικά στους αγώνες μπαράζ που κρίνουν την άνοδο στην κατηγορία της Super League.
Είναι γεγονός ότι αυτή η εξέλιξη επιβάλλει, η Πολιτεία να πάρει μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων σε βάρος των ομάδων που έχουν αδικηθεί.
Η αλλαγή της ηγεσίας της διαιτησίας πιθανόν να έχει θετικές επιπτώσεις στο μέλλον, αλλά δεν αποκαθιστά τις συνέπειες σε βάρος ομάδων, οι οποίες εξαιτίας αυτών των αποτελεσμάτων χάνουν την πρόκριση που δικαιούνται, τόσο αγωνιστικά όσο και ουσιαστικά, αφού όπως είναι γνωστό, ο ΟΦΗ έχει όλα τα απαιτούμενα από το νόμο δικαιολογητικά και παραστατικά που απαιτούνται από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.
Επειδή, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κακής διαιτησίας αυξήθηκαν σημαντικά, σύμφωνα και με τα ρεπορτάζ του ημερήσιου και του αθλητικού τύπου, και είναι διάχυτο το αίσθημα ότι λαμβάνονται αποφάσεις για τις τύχες των ομάδων από κέντρα αποφάσεων εκτός των αγωνιστικών χώρων, όπου και θα έπρεπε να κρίνονται.
Επειδή, το μόνο ουσιαστικό μέτρο, σύμφωνα με πολλούς που γνωρίζουν τα διαλαμβανόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου, είναι η αύξηση του αριθμού των ομάδων στην Α’ κατηγορία (super league) από 16 σε 18 ομάδες.
Επειδή μια τέτοια απόφαση θα λειτουργούσε κατευναστικά στους φιλάθλους, οι οποίοι θα αισθανθούν ότι η Πολιτεία χωρίς να παρεμβαίνει στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα διορθώνει τα κακώς κείμενα και θέτει τη διαιτησία ενώπιον των ευθυνών της στο μέλλον.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να παρέμβει ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων ποδοσφαίρου στην Α’ Εθνική Κατηγορία (super league) για να αμβλυνθούν οι αδικίες που έχουν δημιουργηθεί σε βάρος κάποιων ομάδων, ανάμεσά τους και ο ΟΦΗ, εξαιτίας λαθών της διαιτησίας.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μανόλης Στρατάκης
Βασίλης Κεγκέρογλου
Φραγκίσκος Παρασύρης
Μαρία Σκραφνάκη
Μανώλης ΚεφαλογιάννηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ