Αποκατάσταση επιπτώσεων κακής διαιτησίας στους αγώνες ποδοσφαίρου

Αριθμός πρωτ: 14566
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/2/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση επιπτώσεων κακής διαιτησίας στους αγώνες ποδοσφαίρου.

Τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν στο Ηράκλειο από αγανάκτηση των φιλάθλων για καταφανή λάθη της διαιτησίας στον αγώνα ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης, επιβάλλουν η Πολιτεία να πάρει μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων σε βάρος των ομάδων που έχουν αδικηθεί.
Η αλλαγή της ηγεσίας της διαιτησίας πιθανόν να έχει θετικές επιπτώσεις στο μέλλον αλλά δεν αποκαθιστά τις συνέπειες σε βάρος ομάδων, οι οποίες εξαιτίας αυτών των αποτελεσμάτων μπορεί και να υποβιβαστούν από την Α’ εθνική κατηγορία.
Επειδή την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της κακής διαιτησίας έχουν αυξηθεί σημαντικά, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του ημερήσιου και του αθλητικού τύπου.
Επειδή το μόνο ουσιαστικό μέτρο, σύμφωνα με πολλούς που γνωρίζουν τα διαλαμβανόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου, είναι η αύξηση του αριθμού των ομάδων στην Α’ εθνική κατηγορία από 16 σε 18 ομάδες, ώστε να εξυπηρετηθούν και άλλες ανάγκες που έχουν σχέση με τον ΟΠΑΠ.
Επειδή μια τέτοια απόφαση θα λειτουργούσε κατευναστικά στους φιλάθλους, οι οποίοι θα αισθανθούν ότι η Πολιτεία χωρίς να παρεμβαίνει στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα διορθώνει τα κακώς κείμενα και θέτει τη διαιτησία ενώπιον των ευθυνών της στο μέλλον,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να παρέμβει ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων ποδοσφαίρου στην Α’ εθνική κατηγορία για να αμβλυνθούν οι αδικίες που έχουν δημιουργηθεί σε βάρος πολλών ομάδων εξαιτίας λαθών της διαιτησίας και κάποιες από αυτές θα διατρέξουν τον κίνδυνο, ακόμη και να υποβιβαστούν.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης