Αποκλεισμός Γεωτεχνικών από τις ενισχύσεις του ΕΣΠΑ για απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού

Αριθμός πρωτ: 2803
Ημερομηνία κατάθεσης: 28/7/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Αποκλεισμός Γεωτεχνικών από τις ενισχύσεις του ΕΣΠΑ για απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού.

Τις έντονες διαμαρτυρίες των Γεωτεχνικών, μεταξύ των οποίων και του Συλλόγου Γεωπόνων Βιοτεχνολόγων Ελλάδος (ΣΓΒΕ), έχει προκαλέσει η πρόταση του Υπ.Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με την προκήρυξη του ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς μεταξύ των δικαιούχων δεν περιλαμβάνονται καθόλου Γεωτεχνικοί.
Μάλιστα, το εν λόγω πρόγραμμα ύψους 250 εκατ. ευρώ, αφορά την αγορά σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και την υλικοτεχνική αναβάθμιση, που είναι απαραίτητη για την επαγγελματική δραστηριότητα, και είναι αδιανόητο να αποκλείονται οι γεωτεχνικοί, καθώς και επιστήμονες είναι και σαν ελεύθεροι επαγγελματίες δουλεύουν.
Επειδή, οι γεωτεχνικοί είναι καταρτισμένοι επιστήμονες με πτυχίο πενταετών σπουδών και πολλοί απ’αυτούς εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες χρησιμοποιώντας κατά κόρον ηλεκτρονικό υπολογιστή και μάλιστα με εξειδικευμένο λογισμικό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
Αν προτίθεται να συμπεριλάβει στην προκήρυξη για την ενίσχυση των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών με τεχνολογικό εξοπλισμό και τους γεωτεχνικούς, δεδομένου ότι ανήκουν και αυτοί στους δυνητικά δικαιούχους.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης