Αποκλεισμός εφημερίδων από τη δυνατότητα καταχώρησης δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου

Αριθμός πρωτ: 1412
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/7/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Αποκλεισμός εφημερίδων από τη δυνατότητα καταχώρησης δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου.

Σύμφωνα με την Υ.Α. 14967/15-6-09 (ΦΕΚ Β’ 1260/25-6-09) σχετικά με τον «Καθορισμό ημερησίων και εβδομαδιαίων νομαρχιακών και τοπικών εφημερίδων που έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου», οι εφημερίδες «Μεσόγειος», «Εθνική Φωνή», «Αντίλαλος της Μεσαράς» κ.α. του Νομού Ηρακλείου, δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των εφημερίδων που έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν στις δημοσιεύσεις της παρ.3 του άρθρου 1 του Νόμου 3548/2007.
Επειδή πολλές από τις εφημερίδες που αποκλείστηκαν θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση εξαιτίας και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Επειδή δε πολλές απ’ αυτές θα υποχρεωθούν ακόμα και να κλείσουν με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και την ενημέρωση των πολιτών.
Επειδή ήδη η εφημερίδα «Μεσόγειος», δημοσιοποίησε ότι θα αναστείλει την έκδοσή της από το τέλος Ιουλίου και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.
Επειδή ακόμη, όπως προκύπτει από τον κατάλογο που δημοσιοποιήθηκε υπάρχει μια καταφανής αδικία σε βάρος πολλών εντύπων με κύρος και επαρκή κυκλοφορία,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Αν προτίθεται να εκδώσει συμπληρωματική Υπουργική απόφαση με την οποία να διορθώνει τις παραλείψεις της αρχικής Υπουργικής απόφασης, μόνο με βάση αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς σκοπιμότητες προκειμένου να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο πολλές εφημερίδες, όπως η «Μεσόγειος» του Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης