Αρχαιολογικές Ζώνες Κνωσού

Αριθμός πρωτ: 7402
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/4/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤON ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Αρχαιολογικές Ζώνες Κνωσού.

Στα όρια της αγανάκτησης έχουν φτάσει οι κάτοικοι της Φορτέτσας Ηρακλείου, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να δραστηριοποιηθούν με σημαντικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να λυθεί οριστικά το θέμα του επαναπροσδιορισμού των αρχαιολογικών ζωνών.
Η στασιμότητα που παρατηρείται στην υπόθεση και η αδράνεια του Υπουργείου και των υπηρεσιών έχουν εξωθήσει τους κατοίκους της περιοχής στην απόφαση δραστικών ενεργειών, όπως αιφνίδιους αποκλεισμούς του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού και μάλιστα την περίοδο της μέγιστης επισκεψιμότητάς του.
Στην απάντηση της τελευταίας 2999/31-01-07 Ερώτησής μου και σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες που είχα υποβάλει, είναι πασιφανής όχι μόνο η αδράνεια και η αναβλητικότητα που χαρακτηρίζει την προώθηση του θέματος, αλλά και ο εμπαιγμός εν τέλει της ηγεσίας του Υπουργείου.
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να επισπευσθεί και να αντιμετωπιστεί με άμεσες ενέργειες, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο επίμαχο θέμα του επαναπροσδιορισμού των αρχαιολογικών ζωνών της Κνωσού.
Επειδή οι κάτοικοι της περιοχής της Φορτέτσας είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να αφυπνίσουν τους υπεύθυνους από την αδράνεια και να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να ενεργήσει ουσιαστικά προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες εξέτασης του φακέλου επαναπροσδιορισμού των αρχαιολογικών ζωνών από το ΚΑΣ, ώστε να κατευνάσει την οργή των κατοίκων για να αποφευχθούν φαινόμενα κοινωνικών αναταραχών στην περιοχή.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης