Αστυνομικό τμήμα στην πόλη του Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 9850
Ημερομηνία κατάθεσης: 12/11/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Αστυνομικό τμήμα στην πόλη του Ηρακλείου.

Είναι γνωστό ότι η κατασκευή Δικαστικού μεγάρου στη Νέα Αλικαρνασσό έλυσε πολλά από τα χρονίζοντα προβλήματα στέγασης των αστυνομικών δυνάμεων στο Ηράκλειο.
Όμως από την άλλη, η στέγαση ακόμη και του Αστυνομικού Τμήματος που έχει την ευθύνη για την πόλη του Ηρακλείου εκτός πόλης, είναι μια αρνητική εξέλιξη.
Το ίδιο συμβαίνει και με την Τουριστική Αστυνομία της οποίας οι αρμοδιότητες κυρίως έχουν να κάνουν με δραστηριότητες εντός πόλεως.
Ο Δήμος Ηρακλείου, με επιστολή του Δημάρχου, σωστά επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργούνται και ζητά την επανάκαμψη του Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου και της Τουριστικής Αστυνομίας εντός της πόλης του Ηρακλείου.
Επειδή το αίτημα αυτό έχει να κάνει και με την εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας στους κατοίκους και την καλύτερη αστυνόμευση της πόλης του Ηρακλείου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
Εάν προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου αλλά και των πολιτών για την εγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου και της Τουριστικής Αστυνομίας εντός της πόλης του Ηρακλείου, σύμφωνα με την πρόταση του Δημάρχου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης