Αστυνόμευση Ν. Ηρακλείου και κατάργηση Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ)

Αριθμός πρωτ: 8168
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Αστυνόμευση Ν. Ηρακλείου και κατάργηση Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ).

Το μεγάλο έλλειμμα αστυνομικής δύναμης στο Νομό Ηρακλείου είναι ζήτημα που επανειλημμένα έχουμε τονίσει δυστυχώς σε ώτα μη ακουόντων.
Τη στιγμή που η εγκληματικότητα μαζί με την ανασφάλεια των πολιτών αυξάνουν, η Πολιτεία καταργεί υπηρεσίες που θα μπορούσαν να έχουν σημαντική συμβολή στην πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.
Η έλλειψη σταθερού σχεδιασμού και στόχων, μαζί με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, διαμορφώνουν το κλίμα που κυριαρχεί στις δυνάμεις που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια των πολιτών.
Είναι παράδοξο να καταργούνται υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν για να προλαμβάνουν και να καταστέλλουν την εγκληματικότητα όταν μάλιστα η εγκληματικότητα στην περιοχή ευθύνης τους αυξάνει αντί να ενισχυθούν για να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες.
Ο νέος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όλης της περιφέρειας του Νομού Ηρακλείου από τους 15 αστυνομικούς της ΕΙΔΑΣΥΔΕ απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις του Ν. Ηρακλείου με ικανό αριθμό αστυνομικών για να ανταποκριθούν στις ανάγκες με βάση ένα σύγχρονο σχεδιασμό που να καλύπτει το σύνολο των απαιτούμενων δράσεων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης