Ατιμώρητη και ασύδοτη η εγκληματικότητα για δήθεν παροχή προστασίας σε επιχειρηματίες και καταστήματα

Αριθμός πρωτ: 8218
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/12/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
2) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΕΜΑ: Ατιμώρητη και ασύδοτη η εγκληματικότητα για δήθεν παροχή προστασίας σε επιχειρηματίες και καταστήματα.

Δυσμενή σχόλια δημιουργούνται από την άνθηση φαινομένων δήθεν προστασίας σε επιχειρηματίες και καταστήματα και τα οποία οι αρχές προστασίας του πολίτη δεν μπορούν να αποτρέψουν αποτελεσματικά.
Η εγκληματικότητα αυτής της μορφής δεν αντιμετωπίζεται ουσιαστικά και τα αίτια στα οποία αποδίδεται η αύξηση της, εστιάζονται στην καθυστερημένη εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων, στην αποδυνάμωση της αστυνομικής παρέμβασης κλπ.
Ταυτόχρονα η ανάδειξη αυτής της μορφής των προβλημάτων από τα μέσα επικοινωνίας δεν είναι αρκετή για να δώσει οριστική λύση με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσφορία και ανασφάλεια σε όσους εκβιάζονται αλλά και κατάργηση κάθε κράτους δικαίου στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ Υπουργοί
Αν προτίθενται, με δεδομένη την βούληση τους για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων, να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε συντονισμένα να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά αυτές οι εγκληματικές πράξεις.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ