Αύξηση κρουσμάτων του νέου ιού της γρίπης στη χώρα μας

Αριθμός πρωτ: 910
Ημερομηνία κατάθεσης: 25/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Αύξηση κρουσμάτων του νέου ιού της γρίπης στη χώρα μας.

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του νέου ιού της γρίπης καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας με αποτέλεσμα να εντείνεται η αγωνία στους πολίτες, καθώς το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν 7 νέα κρούσματα που αφορούσαν ηλικίες από τριάμισι έως 61 ετών, αυξάνοντας τον αριθμό στα 58.
Επειδή έως τώρα στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 6 περιπτώσεις μετάδοσης της νόσου εντός των συνόρων, γεγονός που επιτάσσει την εγρήγορση των υγειονομικών αρχών της χώρας.
Επειδή βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο και οι επισκέψεις τουριστών από όλο τον κόσμο αναμένεται να ενταθούν με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι πιθανότητες αύξησης των κινδύνων μετάδοσης του ιού.
Επειδή σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων από τα περιστατικά της νέας γρίπης που αναφέρθηκαν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έως και τις 17 Ιουνίου, το 70% των κρουσμάτων αφορούσε παιδιά και νεαρούς ενήλικες έως 30 ετών, ενώ σχεδόν οι μισές περιπτώσεις σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και κυρίως σε Μεξικό, ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης.
Επειδή ο Νομός Ηρακλείου και η Κρήτη γενικότερα είναι από τους προσφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς και επιβάλλεται να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Ποια πρόσθετα μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να θωρακιστούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του Νομού Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα για την πρόληψη της εξάπλωσης του νέου ιού της γρίπης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ