Για εμπαιγμό και κοροϊδία του ΕΛΓΑ κάνουν λόγο οι παραγωγοί κηπευτικών στο Τυμπάκι του Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 3321
Ημερομηνία κατάθεσης: 8/8/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Για εμπαιγμό και κοροϊδία του ΕΛΓΑ κάνουν λόγο οι παραγωγοί κηπευτικών στο Τυμπάκι του Νομού Ηρακλείου.

Οι εκτεταμένες καταστροφές που υπέστησαν στα θερμοκήπια τους 400 παραγωγοί κηπευτικών στο Τυμπάκι του νομού Ηρακλείου από την έντονη χιονόπτωση τον περασμένο Φεβρουάριο, εκτιμήθηκαν από τον ΕΛΓΑ σε ποσοστό από 20% έως 40%.
Η αγανάκτηση των παραγωγών είναι μεγάλη και κάνουν λόγο για κοροϊδία από τον ΕΛΓΑ, αφού ένας μεγάλος αριθμός των καλλιεργειών στα θερμοκήπια υπέστη ολοσχερή καταστροφή, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Επειδή μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των ζημιών που προκλήθηκαν, εκτιμήθηκαν από τον ΕΛΓΑ στο 40%, ενώ οι υπόλοιπες ζημιές σε ποσοστό 20% και 30% προκαλώντας την οργή των παραγωγών, οι οποίοι κάνουν λόγο για μαζική διαγραφή από τον ΕΛΓΑ.
Επειδή όχι μόνο αδικείται μεγάλος αριθμός παραγωγών, αλλά δεν τηρούνται ούτε οι δεσμεύσεις τις Κυβέρνησης ότι οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονται σε τρεις μήνες από τις καταστροφές, αφού ήδη από τον Φεβρουάριο έχουν παρέλθει επτά μήνες,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να δώσει εντολή στον ΕΛΓΑ προκειμένου να αποζημιωθούν κανονικά και οι 400 παραγωγοί κηπευτικών στο Τυμπάκι του νομού Ηρακλείου οι οποίοι υπέστησαν εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειες των θερμοκηπίων τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης