Δημιουργία Παιδονευρολογικής και Παιδοορθοπεδικής Κλινικής στα Νοσοκομεία Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 649
Ημερομηνία κατάθεσης: 24/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ : Δημιουργία Παιδονευρολογικής και Παιδοορθοπεδικής Κλινικής στα Νοσοκομεία Ηρακλείου.

Τη δημιουργία Παιδονευρολογικής και Παιδοορθοπεδικής Κλινικής στα Νοσοκομεία Ηρακλείου ζητούν με υπόμνημά τους τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Ηρακλείου «Δικαίωμα στη ζωή».
Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει απαράδεκτο γεγονός την έλλειψη των εν λόγω κλινικών, ασέβεια προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νομού και του νησιού γενικότερα, αδιαφορία και ανευθυνότητα προς όλα τα παιδιά και ειδικότερα προς τα παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους.
Σύμφωνα με το Σύλλογο, με τη δημιουργία αυτών των κλινικών όλα τα παιδιά, αλλά ειδικότερα τα παιδιά με αναπηρία, θα απολαμβάνουν κατάλληλες υπηρεσίες, όσον αφορά στη διάγνωση, στη νοσοκομειακή περίθαλψη, στη συνεχή ιατρική παρακολούθηση, στην παροχή φαρμακευτικής αγωγής, στην παροχή παραπεμπτικών για θεραπευτικές πράξεις και εξετάσεις και στην παροχή απαραίτητων πιστοποιητικών.
Επειδή ο Σύλλογος κάνει λόγο για πικρία, αγανάκτηση και για αίσθημα πολιτών δεύτερης κατηγορίας που νιώθουν τα παιδιά με αναπηρία και οι οικογένειές τους.
Επειδή είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν τόσο σε δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις, όσο και σε προσφυγές στην ελληνική και ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
1) Αν προτίθεται να προβεί στην άμεση δημιουργία σωστά στελεχωμένων, κατάλληλα εξοπλισμένων και οργανωμένων, παιδονευρολογικών και παιδοορθοπεδικών ιατρείων και στα δύο νοσοκομεία του Νομού Ηρακλείου, με την αξιοποίηση του κατάλληλου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
2) Αν προτίθεται να προβεί στην άμεση λειτουργία τμήματος Κλινικής Αποκατάστασης καθώς και στη λειτουργία εργαστηρίου βάδισης σε ένα τουλάχιστον από τα δύο νοσοκομεία.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης