Δημιουργία Τμήματος Μεταγωγών στο νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 11473
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/6/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΕΜΑ: Δημιουργία Τμήματος Μεταγωγών στο νομό Ηρακλείου.

Με το δύσκολο έργο των μεταγωγών των κρατουμένων εντός και εκτός Κρήτης είναι επιφορτισμένοι, εκτός των άλλων καθηκόντων τους, οι 45 αστυνομικοί υπάλληλοι του Β’Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου.
Μάλιστα, ο αριθμός των μεταφερόμενων κρατουμένων είναι περίπου 2500 κάθε χρόνο, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των αστυνομικών, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, όπως πχ για μεταγωγές στην Αθήνα, οι αστυνομικοί που απασχολούνται μπορεί να είναι 12-16 άτομα, από τα 45 συνολικά που υπηρετούν στο Β’Αστυνομικό Τμήμα.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς υπαλλήλους, ένα διαχρονικό αίτημά τους είναι η δημιουργία Τμήματος Μεταγωγών στο νομό Ηρακλείου, το οποίο θα μπορεί να καλύπτει και τις ανάγκες των υπόλοιπων νομών της Κρήτης.
Επειδή, η αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας στο νομό, επιβάλλει τη δημιουργία ενός τέτοιου Τμήματος, που θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τις μεταγωγές κρατουμένων, αποδεσμεύοντας έτσι τους αστυνομικούς υπαλλήλους που θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για περισσότερη αστυνόμευση.
Επειδή, οι μεταγωγές των κρατουμένων είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, με μεγάλη επικινδυνότητα σε αρκετές περιπτώσεις, και κάθε φορά απαιτείται αυξημένη προσοχή, προκειμένου να ολοκληρωθούν με επιτυχία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

O κ.Υπουργός
Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να δημιουργηθεί Τμήμα Μεταγωγών στο νομό Ηρακλείου, το οποίο να είναι υπεύθυνο για τις μεταγωγές κρατουμένων, αποδεσμέυοντας έτσι τους αστυνομικούς υπαλλήλους των άλλων Τμημάτων που απασχολούνται γι’ αυτό.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ