Δημιουργία τμήματος τένις στο Αθλητικό Σχολείο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 12377
Ημερομηνία κατάθεσης: 13/1/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Θέμα: Δημιουργία τμήματος τένις στο Αθλητικό Σχολείο Ηρακλείου.

Είναι γνωστό ότι στο Αθλητικό Σχολείο Ηρακλείου, το οποίο υπάγεται στο 8ο Γυμνάσιο, συνωστίζεται υπερβολικός αριθμός αθλημάτων και μαθητών, ενώ σε αντίθεση με άλλους νομούς δεν λειτουργεί κανένα τμήμα αθλητικής διευκόλυνσης αντισφαίρισης.
Ταυτόχρονα στην πόλη του Ηρακλείου δραστηριοποιούνται αγωνιστικά δυο Σωματεία με πολλούς αθλητές και πρωτιές, όπως αυτές του «Ηράκλειο Ο.Α.Α.» οι αθλητές του οποίου καταλαμβάνουν πολλές θέσεις στις πρώτες τριάδες των κατηγοριών τους.
Επίσης υπάρχουν πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και τουλάχιστον έξη καθηγητές Φυσικής αγωγής, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις διδασκαλίας στο Τ.Α.Δ. αντισφαίρισης.
Επειδή είναι ανάγκη να ιδρυθεί αυτό το τμήμα και η δυνατόν στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλέιου που γειτνιάζει με τις εγκαταστάσεις των γηπέδων.
Επειδή η Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης διεκδικεί να δημιουργηθεί αυτό το τμήμα , αφού ήδη στο νομό Ηρακλείου υπάρχει έντονη δραστηριοποίηση γύρω από το άθλημα της αντισφαίρισης ,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να προχωρήσει έγκαιρα στη δημιουργία Τμήματος Τένις στο Ηράκλειο , ώστε αυτό να λειτουργήσει από τον επόμενο χρόνο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης