Δημιουργία Υποσταθμού ΕΚΑΒ στη Μεσαρά

Αριθμός πρωτ: 6920
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/4/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Δημιουργία Υποσταθμού ΕΚΑΒ στη Μεσαρά .

Τη δημιουργία υποσταθμού Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην περιοχή της Μεσαράς, ζητά τόσο ο Δήμος Μοιρών όσο και οι φορείς της περιοχής.
Μέχρι σήμερα το υπάρχον Κέντρο Υγείας των Μοιρών, με τις πολλαπλές ελλείψεις, καλείται να καλύψει υγειονομικά τους δήμους Μοιρών, Τυμπακίου, Ζαρού και Γόρτυνας, στους οποίους κατοικούν 45.000 άνθρωποι, πληθυσμός ο οποίος κατά τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζεται. Στην απαράδεκτη εικόνα της υγειονομικής περίθαλψης της περιοχής έρχεται να προστεθεί το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Μοιρών που εξυπηρετεί περί τα 1000 περιστατικά ετησίως, και το οποίο προφανώς αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.
Επειδή το πάγιο αίτημα των πολιτών της Μεσαράς για τη δημιουργία νοσοκομείου στην περιοχή δεν έχει γίνει δεκτό μέχρι σήμερα.
Επειδή η δημιουργία υποσταθμού του ΕΚΑΒ στη Μεσαρά χαρακτηρίζεται από τους φορείς εφικτή και ρεαλιστική λύση, η οποία θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρόνου, τουλάχιστον όσον αφορά τις διακομιδές προς τα νοσοκομεία, ενώ δεν απαιτείται και υψηλό κόστος για τη λειτουργία του.
Επειδή, επιπλέον, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

1) Αν προτίθεται να κάνει δεκτό το αίτημα των φορέων της Μεσαράς για τη δημιουργία υποσταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή.
2) Αν προτίθεται να καλύψει τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Μοιρών αφενός σε υλικοτεχνικές υποδομές και αφετέρου σε προσωπικό προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες στους κατοίκους της Μεσαράς.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης