Διακοπή χρηματοδότησης της ηλεκτρονικής πρόσβασης στα επιστημονικά περιοδικά στα Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Αριθμός πρωτ: 985
Ημερομηνία κατάθεσης: 26/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Διακοπή χρηματοδότησης της ηλεκτρονικής πρόσβασης στα επιστημονικά περιοδικά στα Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έντονες αντιδράσεις από την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) εκφράζονται για την διακοπή της πρόσβασης των ΑΕΙ, ΤΕΙ καθώς και των ερευνητικών ιδρυμάτων σε περίπου 9.000 τίτλους ηλεκτρονικών περιοδικών, αφού το Υπουργείου δεν έδωσε την απαραίτητη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ανανέωση των συνδρομών.
Επειδή σε μια εποχή όπου η αναζήτηση της πληροφορίας μέσω Διαδικτύου είναι ένα από βασικότερα εργαλεία εκπαίδευσης και έρευνας και η στάση αυτή του Υπουργείου στα σοβαρά αυτά θέματα καταδεικνύει την προσπάθεια απαξίωσης των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χώρας μας.
Επειδή η διακοπή της πρόσβασης στον ηλεκτρονικό επιστημονικό τύπο έπειτα από δέκα χρόνια αδιάλειπτης παροχής της υπηρεσίας αυτής σηματοδοτεί της προθέσεις της Κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης και της έρευνας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση της πρόσβασης των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρα μας στον ηλεκτρονικό επιστημονικό τύπο.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ