Διαμαρτυρία για περιθωριοποίηση του ΓΕΩΤΕΕ

Αριθμός πρωτ: 10622
Ημερομηνία κατάθεσης: 16/4/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για περιθωριοποίηση του ΓΕΩΤΕΕ.

Η εντονότατη διαμαρτυρία για την παραγκώνιση και την περιθωριοποίηση του ΓΕΩΤΕΕ εκφράζεται από τους εκπροσώπους του μέσω επιστολής προς τον κ. Πρωθυπουργό, η οποία καταδεικνύει τη συστηματική απαξίωσή του από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή του ΓΕΩΤΕΕ, το οποίο εκπροσωπεί 30.000 γεωτεχνικούς στη χώρα μας (γεωπόνους, κτηνιάτρους, δασολόγους , ιχθυολόγους, γεωλόγους) και το οποίο αποτελεί το θεσμοθετημένο σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα που αφορούν την αγροτική πολιτική της χώρας, περιθωριοποιείται συστηματικά, αφού:

* δεν έχει κληθεί να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση για την κατάρτιση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζή».
* δεν έχει λάβει ακόμα γνώση του νομοσχεδίου για την κτηνοτροφία, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.
* δεν έχει περιληφθεί στους φορείς που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη για τη χάραξη μέσο-μακροπρόθεσμης πολιτικής και εθνικής στρατηγικής στον αμπελοοινικό τομέα.
* δεν έχει συναντηθεί, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά του, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επειδή το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας επιμελείται των ζητημάτων αγροτικής ανάπτυξης, της ανασυγκρότησης της υπαίθρου και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του αγροτικού πληθυσμού της χώρας.

Επειδή επιβάλλεται τα θέματα αυτά να αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης, η οποία για την επίτευξη αυτών των στόχων απαιτείται να συνεργάζεται με όλους τους θεσμοθετημένους φορείς.

Επειδή στην Ερωτησή μου 7153/25-2-2008 για το ίδιο θέμα δεν έχω λάβει καμία απάντηση μέχρι σήμερα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Εάν προτίθεται άμεσα να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του ΓΕΩΤΕΕ προκειμένου να υπάρξει αγαστή και γόνιμη συνεργασία, η οποία θα έχει ως στόχο και σκοπό την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης