Διαμαρτυρία κατοίκων Δ. Διαμερίσματος Δαμιανίων του Δήμου «Ν. Καζαντζάκης» για την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή

Αριθμός πρωτ: 15408
Ημερομηνία κατάθεσης: 24/6/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία κατοίκων Δ. Διαμερίσματος Δαμιανίων του Δήμου «Ν. Καζαντζάκης» για την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Έντονα διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Δ. Διαμερίσματος Δαμανίων του Δήμου «Ν. Καζαντζάκης» για την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή τους.
Όπως επισημαίνει η Πρωτοβουλία Ομάδας Αγώνα Δαμανίων, εδώ και πολύ καιρό, εκδηλώνονται διάφορες παραβατικές συμπεριφορές και εγκληματικές ενέργειες στην περιοχή, μεταξύ των οποίων εμπρησμοί, καταστροφές περιουσιών, κλοπές κλπ.
Οι Δαμανιανοί επισημαίνουν πως είναι πρόσφυγες μικρασιάτες έλληνες πολίτες, οι οποίοι με την εργατικότητά τους, την πολιτιστική τους παράδοση και τη νοικοκυροσύνη τους δημιούργησαν αξιοζήλευτες περιουσίες, ωστόσο, σε ένα οργανωμένο και συντεταγμένο κράτος, αισθάνονται πλέον πως απειλούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Επειδή η τοπική κοινωνία έχει αγανακτήσει καθώς συντελείται ένα συνεχές έγκλημα κατά της προσωπικότητας, της ηθικής και της ψυχολογικής ακεραιτότητας των κατοίκων του οικισμού.
Επειδή οι Δαμανιανοί ζητούν την άμεση αποκατάσταση μιας ζημίας που άδικα υπέστη μετά από εγκληματική ενέργεια, και συγκεκριμένα μετά από την ανατίναξη του μοναδικού αυτοκινήτου της, μια τρίτεκνη οικογένεια του οικισμού.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω αναφερθεί στη δραματική έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στην τοπική αστυνομία, με αποτέλεσμα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού, η εγκληματικότητα να έχει αυξητική τάση, εντούτοις τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη προς αυτήν την κατεύθυνση.
Επειδή στην Ερώτησή μου 1996/12-9-2005 η απάντηση του τότε Υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναφέρεται σε πύκνωση των περιπολιών, αξιοποίηση δικτύου πληροφοριών και συγκρότηση μικτού συνεργείου ελέγχου χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει αποτέλεσμα, αφού οι δεσμεύσεις ήταν μόνο λόγια.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες του Δ. Διαμερίσματος Δαμανίων του Δήμου «Ν. Καζαντζάκης» να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το σύνολο των κρουσμάτων εγκληματικότητας στην περιοχή.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης